Om oss

Intresset för travsporten har funnits sedan länge, även om verksamheten då var i en liten skala.

Idén att starta Pace Trotting kom 2006 och företaget bolagiserades 2010. Sedan dess har vi på allvar bedrivit en uppfödning av travhästar. Målsättningen är att avla fram hållbara och välmående individer med de bästa förutsättningarna att kunna prestera på banan. Eftersom kraven och behoven på bra stammade individer har ökat, så försöker vi att tillgodose det med högkvalitativa ston med både amerikansk som franskt korsade linjer. Dessa betäcks sedan med högklassiga hingstar med mycket hög exteriör kvalitet. Att vara ägare till en av våra uppfödningar ska skänka glädje, spänning och ????

Kontakta gärna oss för att få veta mer om vår uppfödning, eller för att bara titta på våra hästar.

För att detta ska lyckas har vi samarbetspatner inom olika områden.

Björn Röcklinger, travtränare

Vi tilltalades snabbt av Björns filosofi när det gäller travträning och kommunikationen med hästarna. Han driver sin verksamhet på Julmyra hästcenter utanför Heby som har en enastående träninganläggning med allt man kan önska sig. Björn besiktar alla våra unghästar, har haft flera i träning och även i egen ägo vilket vi tycker är ett bra betyg för vår uppfödning.

”Pace Trottings hästarna är välhanterade med bra hull, välväxta och med en fin exteriör, jag gillar det jag ser” – Björn Röcklinger

Ilboäng Trav i Sala

Hos familjen Larsson utanför Sala finns våra fölston och föl inackorderade och här sköts alla betäckningar och fölningar. Här kan djuren trivas och få en nära personlig omvårdnad i naturliga omgivningar med generösa hagar och mycket mat. Allt detta sammantaget ger hästarna en god utbildning och en bra förberedelse för framtidens uppgifter. En potentiell vinnare.

”Hästarna har det nästan bättre än barnen om Jenny får bestämma” – Johan Larsson